Een week in Valencia, what to do?

Net als vorig jaar ben ik eind juni een week naar Valencia geweest met mijn zus. Een combinatie van familiebezoek aan mijn vader, een stedentrip en strand. Maar wat doe je nog meer in een week in Valencia als je alle toeristische hoogtepunten al kent?

Feestdagen

Als je naar Valencia gaat, zoek dan altijd even op of er een feestdag is. In Valencia vieren ze namelijk heel vaak feest en dat gaat altijd gepaard met straatfeesten en vuurwerk. Mijn zus en ik hadden deze week gepland omdat het in de week van Noche de San Juan valt. Een groot feest aan de Spaanse kust met als hoogtepunt het strandfeest.

Looproutes

Om je wat meer te verdiepen in bepaalde delen van de stad kun je een looproute of tour gaan doen. Hiermee kom je op plekken die je zelf anders misschien niet had gevonden. Ik had een looproute door de wijken Ruzafa en Canovas gedaan en kwam hierdoor hele leuke winkeltjes tegen. Lees er hier meer over.

Winkelen

In Valencia kun je uitstekend winkelen. Het barst er van de schoenenwinkels, markten en kledingwinkels. Mijn favoriet is de Mango Outlet vlakbij het station. Hier heb ik een stuk of vijf jurken gekocht met een korting van elk bijna 70 procent. Buiten het centrum heb je ook een aantal (overdekte) winkel centra, zoals de bij de Arena in het noorden van de stad, hier loop ik soms ‘s avonds even heen als ik nog wat nodig heb van bijvoorbeeld de Kiko of de Zara. Ik heb hele leuke sandaaltjes gekocht in het enorme winkelcentrum Centro Neuvo vlakbij de Turia en ik ben ook naar Bonaire geweest dat is vlak buiten Valencia, hier vind je de grote winkelketens.  

Een dagtrip maken

Buiten Valencia zijn ook genoeg leuke dingen te doen. Zo maakte ik eerder al eens een tripje naar de regio Alicante (lees hier meer over mijn road trip door Alicante). Maar er zijn genoeg kustplaatsjes en dorpjes niet ver van Valencia waar ik nog eens heen zou willen, zoals Xativa met een enorm kasteel op een berg. De steden Barcelona en Madrid liggen beide op zo’n drie en een half uur rijden van Valencia.

Ben jij al eens in Valencia geweest? Zo ja, wat heb je toen allemaal gedaan?

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

2 Comments
  1. Ik ben dit jaar eind juni in Valencia geweest en vind het een heerlijke stad. Ik heb vooral de belangrijkste toeristische bezienswaarigheden bezocht, ben naar het strand geweest, heb veel gegeten en ben een dag naar het natuurpark Albufera geweest.

Leave a Reply

Your email address will not be published.