Bangkok

4 bangkok king royal garden inn

Toen ik in Bangkok aankwam wist ik niet zo goed wat ik er van moest vinden. Ik vond het heel druk en het stonk overal. We kwamen op 3 augustus in de ochtend aan en bleven tot 5 augustus. In de paar dagen dat ik er was ben ik echt van Bangkok gaan houden! De tempels bij Wat Pho, de leuke eettentjes, de wolkenkrabbers, de chaos in het verkeer en de buckets op Khao San Road. Wat ik vooral erg leuk vond was de fietstour die we hebben gedaan, je komt dan op marktjes en in buurten en straatjes waar je zelf niet zo snel zou komen! Echt een aanrader! We verbleven in het Royal King Garden Inn hotel, een leuk hotel met een zwembad op het dak en ook nog niet duur! Het hotel was erg goed gelegen en naast een skytrain station.

Shoppen
Overal in Bangkok zijn marktjes te vinden. De eerste dag gingen we eerst naar het MBK winkelcentrum, dat is echt enorm. Het was van binnen niet zo leuk, een beetje V&D-achtig. Verder zijn er in die straat allemaal westerse winkels zoals de H&M te vinden. De marktjes vind ik leuker. We gingen naar een enorme overdekte markt Chatuchak Weekend Market genaamd. Zoals de naam al doet vermoeden is deze markt alleen op zaterdag en zondag open. De vrouw van ons hotel zei dat we daar alles konden vinden en dat was ook zo. Van kleding en schoenen tot nepbloemen en dromenvangers. We hebben daar gelijk een paar shirtjes gekocht voor 90 baht (€ 2,25) en zonnebrillen voor 100 baht (€ 2,50) gekocht. De shirtjes en harembroeken vind je overal op marktjes maar je moet wel eerst afdingen voor je het koopt, bijvoorbeeld door te zeggen dat je het ergens anders goedkoper hebt gezien.

Eten
Toen ik aankwam was ik nog een beetje bang en durfde ik door alle horrorverhalen over voedselvergiftigingen bijna niks te eten. Later viel het allemaal wel mee alleen bij de straattentjes kocht ik liever geen eten. Als ik drinken kocht vroeg ik of ze er geen ijs in wilde doen of het moeten hele ijsblokjes zijn. De vrouw van het hotel zei dat hele ijsblokjes meestal van de fabriek komen en dat gestampt ijs meestal zelf gemaakt wordt en dus besmet kan zijn. Verder is het eten heel lekker en er zijn echt duizenden eettentjes te vinden in de straten van Bangkok

Transport
Veel dingen in Bangkok zijn goed te bereiken met de skytrain, een soort metro maar dan boven de wegen. Een dagkaartje kost 180 baht (€ 4,50). Verder kan je een taxi nemen, maar vraag wel van te voren of ze de meter aan willen zetten of maak een duidelijke afspraak over de prijs. Ook bij de tuk tuk is het verstandig om eerst een prijs af te spreken anders word je opgelicht. Onze eerste rit met de taxi was vanaf het vliegveld naar het hotel. De taxichauffeur was echt een mafkees. Hij reed met 130 km per uur tussen iedereen door en had een heel naar lachje als hij bijna tegen iemand aanreed waarop ik dan wow! riep. De tuk tuk vonden we ook maar gevaarlijk, want die dingen zijn heel gammel en rijden ook keihard tussen de bussen en gekke taxi’s door. Het leukste vond ik Bangkok verkennen op de fiets met de fietstour. Toen kwamen we echt op plekken waar je als toerist alleen niet zo snel zou komen. We zagen verborgen markten en sloeberige huisjes in smalle straatjes.

Weer
Het was ontzettend warm in Bangkok. Volgens mij zo’n 33 graden, maar het voelde warmer door de smog. Het was meestal bewolkt en af en toe viel er een regenbui. Maar die was wel verfrissend en daar werd de straat weer een beetje van schoongespoeld. In de nacht bleef het ook zo warm.

Uitgaan
Het was leuk om cocktails en buckets te drinken bij Khao San Road, maar wel erg toeristisch. Het deed me een beetje denken aan een Europese jongerenbadplaats, maar het was er wel erg gezellig. We hebben ook een cocktail gedronken in de Lebua Skybar. Daar is een deel van de Hangover II opgenomen en je hebt er een mooi uitzicht over de hele stad. We wilden eigenlijk nog naar clubs bij Sukhumvit Road, maar we hadden slippers en een korte broek aan. Uiteindelijk kwamen we per ongeluk in een discotheek met allemaal Thaise hoeren en westerse sekstoeristen.

Hoogtepunten
• Wat Pho
• Fietstocht bij Follow Me Bike Tours
• Lebua Skybar
• Khao San Road
• Chatuchak Weekend Market
• Muay Thai wedstrijd
• Baiyoke Tower II (restaurants in wolkenkrabber)

1 bangkok straten

2 bangkok mbk

3 bangkok chatuchak weekend market

5 bangkok lebua skybar 2

5 bangkok lebua skybar

5 bangkok

6 bangkok follow me bike tours

10 bangkok fietstour11 bangkok fietstour

12 bangkok muay thai Radjadamnern

13 bangkok Khao san road

14 bangkok bucket khao san road

15 bangkok eten

17 bangkok wat pho

18 bangkok wat pho

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.