2 dagen in Palm Springs

Palm Springs is een in de woestijn gelegen stad in Californië.  In de zomer lopen de temperaturen tot ver boven de 40 graden op, vaak zelfs tot 50 graden. Er zijn veel mooie Amerikaanse huizen te vinden in Palm Springs.

Dag 1

Het is vanaf Redondo Beach, waar we verbleven, zo’n twee en een half uur rijden naar Palm Springs. We vertrokken een uur of half tien. Los Angeles uitrijden is al een behoorlijke weg, die stad is echt extreem groot. Halverwege ging ik rijden, dat was de eerste keer dat ik in de Ford Mustang reed. Palm Springs ligt midden in de woestijn en het was bloed en bloed heet! We reden met het dak open maar zelfs de wind was heet, de wind voelde als een warme föhn.

Aankomst Palm Springs
We kwamen om een uur of 13:00 aan bij ons hotel The Curve, maar we konden nog niet inchecken. We hebben in het zwembad gelegen tot twee uur en toen kregen we een kamer. We hebben onze spullen neergelegd en zijn toen naar golfbanen gaan zoeken.

Golfen
In Palm Spring zijn veel mooie golfbanen en we hadden allebei nog nooit gegolft dus dit wilden we graag proberen. Ik had een paar banen opgeschreven maar ze zagen er nogal verlaten uit. Het schijnt dat bijna niemand golft in de zomer, omdat het zo heet is. We reden met het dak dicht en de airco aan en elke keer als we uitstapten leek het alsof we in de sauna kwamen, zo heet! Omdat het lastig was om een golfles te nemen hebben we dat maar gelaten.

Areal Tramway
Rond half vier zijn we naar de Areal Tramway gegaan. Voor $21 kon je naar boven de berg op met een soort kabellift. Het was super hoog en het uitzicht was heel mooi. Je zag in de verte allemaal windmolens in de woestijn. Toen we bijna boven waren begon het opeens heel hard te regenen en hagelen. Boven kon je een wandeling maken maar iedereen kwam doorweekt naar binnen. Toen zijn we maar weer terug naar beneden gegaan. Het bleek beneden ook geregend te hebben maar het was nog steeds zo heet… We zijn weer naar het hotel gegaan en hebben in het zwembad en de hot tub gelegen. Er was ook een DJ en er waren allemaal latino’s bij het zwembad met heel veel tattoos, ik denk dat ze in Palm Springs waren om uit te gaan want de volgende dag waren ze weg.

Uit eten aan de Palm Canyon Drive
In de avond zijn we uit eten gegaan bij de Mexicaan, Las Casuelas Terazza. Het eten was alleen nog vetter en de porties waren nog groter dan we ooit hadden gekregen. Ik zat na een paar happen al vol. Wel fijn dat je in Amerika altijd een hapje vooraf krijgt en gratis water. De hapjes zoals stokbrood of tortilla chips en het water worden ook altijd aangevuld als het op is. Je zit dus nooit zonder. Het was zaterdagavond en het was gezellig aan de Palm Canyon Drive. Alle bars en restaurants zitten heel dicht bij elkaar in Palm Springs, dat zie je niet vaak in Amerika. Er waren ook veel bachelorette party’s.

[metaslider id=997]

Dag 2

Op de tweede dag in Palm Springs deden we het rustig aan vanwege de hitte.

Lekker lui
We hadden een luie dag bij het zwembad. Eigenlijk wilden we gaan golfen maar het was lastig om een les te regelen en bovendien was het bloedheet. We kwamen tegen twaalf uur onze kamer uit om naar het zwembad te gaan maar het begon opeens keihard te regenen. We zijn op de stoeltjes gaan zitten voor onze kamer, het was zo’n typische motelkamer die je vaak in films ziet. Het regende zo hard dat de straat blank stond. Toen het wat minder werd zijn we in het zwembad spelletjes met ballen gaan doen en in de whirlpool gaan zitten. Het regende nog wel maar wij vonden het wel verfrissend. Toen het weer droog was, was het nog niet echt afgekoeld, dus gingen we even een yoghurt ijsje halen in het centrum met de auto. Het was zo warm dat ik met drijfnat haar en een natte bikini onder mijn jurk naar het centrum ging om koel te blijven. Daarna gingen we weer lezen bij het zwembad. Het was een relaxte dag. Later bleek dat de regen kwam door een hurricane die vanuit Mexico kwam, lees hier meer over in DEZE blog.

Uit eten
In de avond gingen we eten bij Lulu, een Californian Bistro. Californisch eten is wat gezonder en minder vet. Als voorgerecht hadden we samen een Ceviche. Daarna hadden we allebei kip met geitenkaas en aardappelpuree. Als toetje een chocolade fondue met veel fruit. Het valt ons op dat Amerikanen altijd een praatje maken, ‘Hi, how are you?’, ‘How is your night going?’ en ‘Where are you guys traveling from?’ hoor je vaak.

[metaslider id=1006]

Palm Springs is een leuke stad, maar twee dagen waren voor ons genoeg om alles te zien. En misschien is het wat leuker als het iets minder warm is! Dus niet in de zomer.

Heb je vragen of opmerkingen? Reageer hieronder! 

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

3 Comments
    1. Leuk! Ik ben niet in Joshua Tree geweest, maar ik sluit niet uit dat ik weer een keer een road trip ga maken in Amerika haha, het was echt geweldig. En die auto is leuk he, mijn vriend was helemaal blij!

  1. Leuk! Ik was in oktober een paar dagen in Palm Springs, dan zijn de temperaturen toch wel iets beter te doen. Jammer van de Aerial Tramway, was toch wel een mooi uitzicht op een zonnige dag om die grote wind farms in de vallei te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.