3 dagen in Berlijn

Ik heb een hele leuk tijd gehad in Berlijn en dat kwam vooral omdat ik met mijn vrienden was. Ik had meer verwacht van de stad, maar misschien komt het omdat ik net terug was uit New York en die wedstrijd is natuurlijk niet te winnen. Ik vond Berlijn een beetje grauw en huilerig. Zoals ik al zei heb ik wel een hele leuke tijd gehad, ik was met een groepje vrienden, want een vriendin van ons loopt een half jaar stage in deze stad. We waren er drie dagen en het is maar zes uurtjes met de trein vanaf Amsterdam. Je kon erg goed uitgaan in Berlijn, op een gegeven moment waren we in een technoclub Suicide Circus onder een spoor, waar je geen foto’s mocht maken.

Shoppen
Ik heb niet echt een goede winkelstraat gevonden in Berlijn, maar wel een paar winkelcentra zoals AlexanderPlatz en Sonycenter. Er zijn ook veel markten in Berlijn. We hebben niet heel veel kunnen shoppen, want er waren ook jongens bij die daar niet zoveel zin in hadden. Misschien ook maar goed voor de portemonnee.

Eten
Een echte Duitse hap is natuurlijk de curryworst en hij is dan ook overal op straat te koop. Ik heb er geen gehad en het lijkt me ook niet zo heel lekker. Als ontbijt aten we vooral geroosterd brood. Onze avondmaaltijden waren niet heel Duits de ene avond aten we pizza en de andere avond aten we hamburgers.

Transport
We gingen veel met de metro in Berlijn. Het was vrijwel gratis, want er wordt bijna nooit gecontroleerd dus we kochten bijna nooit een kaartje. We gingen ook veel lopen zodat we rond konden kijken, dat was ook goed te doen.

Weer
Voor reizigers is het weer in mei is heel goed in Berlijn, het is zo’n 15 tot 20 graden. Eigenlijk een beetje hetzelfde weer als in Nederland. Het was wel jammer dat we er niet een weekje eerder waren, want blijkbaar was het er toen wel 30 graden!

Hoogtepunten

– Tacheles
– East Side Gallery
– Fernsehturm
– Brandenburger Tor
– Monument
– Charlie
– Alexanderplatz
– Sony Center
– Berliner Dom
– Ritter Sport (chocolade winkel)

2 3 8 17 18 9 4 10 11 5 13 19 15 6 12 7 16

 
Follow my blog with Bloglovin

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.