3x avond uit in New York

IMG_1821

Als je na een dag slenteren door de stad nog genoeg energie over hebt om weer op pad te gaan dan zijn dit een paar aanraders. Ontdek New York ook in de avond en in de nacht!

1. Exclusieve rooftop bars

Ga in plaats van in een gewone bar een drankje doen in een exclusieve rooftop bar, zoals The Standard Hotel en het Gansevoort Hotel. Hier komen de succesvolle New Yorkers en celebrities. En je hebt natuurlijk een heel cool uitzicht over New York. Bij het Gansevoort Hotel is Kim Kardashian bijvoorbeeld een veel geziene gast. Er komen mannen in pak en vrouwen in mooie cocktail jurkjes. Ik heb hier geen foto’s van want ik was op z’n zachts gezegd vrij aangeschoten toen ik op de rooftop van het Gansevoort Hotel was. Helemaal niet aan foto’s gedacht, dat zijn de goede avonden!

In het Standard Hotel zit de Boom Boom Room. Als je deze club binnenkomt ga je even terug naar de jaren ’20. Hier zijn de mannen en vrouwen ook erg netjes gekleed. Kom je na 21:00 uur dan heb je op bepaalde dagen een reservering nodig of je moet een member zijn, er werden veel mensen bij de deur geweigerd. Member word je alleen op uitnodiging van de eigenaar en dat waren wij obviously niet. Ik weet niet hoe je een reservering maakt maar die hadden wij ook niet. Het was onze laatste avond in New York en ik wilde heel graag naar binnen dus gelukkig had mijn vriend een goed blufverhaal. Hij zei tegen de doorbitch dat we wel een reservering hadden, dat we er al eerder waren geweest en dat ze toen tegen ons hadden gezegd dat we die avond weer terug moesten komen. Eenmaal boven bluften we ook dat we een reservering hadden (de gastdame vroeg uit zichzelf of we een reservering hadden onder de naam Burke, waarop wij tegelijk “yes” zeiden) en toen kregen we een heel mooi tafeltje bij het raam. Naast de Boom Boom Room zit op dezelfde etage de nachtclub Le Bain, die heeft op straat een andere ingang maar via de Boom Boom Room kun je tussendoor naar binnen. Daar zijn we ook nog even geweest, maar de muziek was slecht als je Amsterdamse clubs gewend bent. Het was ook niet heel groot, maar wel weer een top uitzicht.

IMG_1953 IMG_1954

2. Apollo Theater

Echt een aanrader is het Apollo Theater in Harlem! Op woensdagavond is hier de amateur night. Dit is een wedstrijd tussen (voornamelijk donkere) top amateurartiesten, van zangers tot comedians en rappers. Het niveau ligt hoog dus je krijgt een goede show. Grote namen als Jackson 5, James Brown en Stevie Wonder zijn hier ooit begonnen.

Het leuke eraan is dat je als publiek heel erg meedoet. Je bepaalt wie er wint, aan het aantal decibel geluid dat je als publiek produceert met juichen. Als je een artiest niks vindt mag je zo hard boe roepen als je wil en als je het heel goed vindt mag je ook helemaal uit je dak gaan. De Amerikanen zijn hier heel uitbundig in dus er is enorm veel energie in de zaal. De presentator was ook erg grappig.

IMG_1982 IMG_1983

3. Stand-up comedian

Als je wil lachen ga dan een avondje naar een stand-up comedian. Wij zijn bij de Gotham Comedy Club geweest en we hebben dubbel gelegen van het lachen. Er kwamen wel een stuk of zeven comedians. De een was minder leuk dan de ander, dus gelukkig waren er zoveel verschillende. Ook hier merkte je dat het Amerikaanse publiek graag meedoet. Ze gaan het liefst allemaal op de eerste rij zitten zodat er grappen over hun gemaakt worden.

IMG_1980 IMG_1981

Heb jij nog leuke tips om ‘s avonds uit te gaan in New York?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.