Milaan in de winter

Toen mijn broertje in Bergamo studeerde en ik daar op bezoek was, ben ik natuurlijk ook een dagje naar Milaan gegaan. Ik vond het erg leuk om er heen te gaan, omdat ik benieuwd was of het echt zo’n winkel paradijs was zoals iedereen altijd zegt. Ik ben erachter gekomen dat het echt waar is! Om Duomo di Milano heen zijn er veel winkelcentra en winkelstraten. Er zijn niet alleen dure designer merken te vinden, maar er zijn winkels voor elk budget. Mijn broertje studeerde een half jaar in Bergamo dus we sliepen bij hem en we hadden een zwarte Fiat 500 gehuurd. We moesten ongeveer een uur rijden naar het centrum van Milaan. Er hing een fijne kerstsfeer in Milaan en stond een grote kerstboom op Piazza del Duomo.

1 driving Fiat 500 4 Galleria Vittorio Emanuele II 5 Galleria Vittorio Emanuele II 6 Prada Galleria Vittorio Emanuele II

Als eerst gingen we naar de Galleria Vittorio Emanuele II, een prachtig winkelcentrum vlak naast de kathedraal. Het is een van de meest oude winkelcentra van de wereld. Ik heb er niks gekocht want het waren voornamelijk dure winkels zoals Prada.

Via Torino

Daarna gingen we naar Via Torino, een straat met wat meer ‘normale’ winkels. Mijn broertje, mijn vriend en ik hebben allemaal wat gekocht bij Pull & Bear. Ik heb er een groene jas gekocht die ik zo mooi vond dat ik aan mijn broertje heb gevraagd of hij er nog een in het rood wilde kopen. In dezelfde straat heb ik een jurk voor Kerst of Oud en Nieuw gekocht bij Stradivarius. We hadden niet heel veel tijd om te winkelen omdat we heel laat waren opgestaan en daarom ook laat in Milaan aankwamen. We zijn niet verder gaan winkelen in Via Torino, maar in plaats daarvan gingen we naar de andere kant van Duomo.

7 Pull & Bear Milan Via Torino

Eerst gingen we naar de Ferrari winkel omdat mijn vriend daar zo graag heen wilde. Daarna zijn we naar Abercrombie & Fitch gegaan en naar de nieuwe Michael Kors winkel die net die week geopend was.

8 Duomo di Milano11 Michael Kors Milan 12 Milan

Aperitivo

Na het winkelen in Milaan kregen we een beetje trek dus zijn we in de auto gestapt en naar Ripa Di Porta Ticinese gereden, een straat met een gracht en allemaal verschillende restaurants. We zaten onder de terras verwarmer en hebben lekker Aperitivo gehad met een glas wijn. Voor 10 euro kreeg je een drankje en kon je eten pakken van het buffet.

13 Ripa Di Porta Ticinese 15 Food Milan 16 Aperitivo Milan

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.