3 redenen waarom ik een hekel heb aan Tuk Tuks

Een ritje met de Tuk Tuk in Bangkok was niet een van mijn beste ervaringen. Ik wilde een bezoekje brengen aan Wat Pho en nam vanaf mijn hotel de sky train. Vanaf het station zou het nog een stukje lopen zijn. Dat lopen zat er niet in, er trok namelijk een tropische storm over de stad en het regende pijpenstelen. Omdat ik niet wilde wachten tot de bui voorbij trok, nam ik een Tuk Tuk. Ik zal drie redenen geven waarom ik de Tuk Tuk helemaal niks vind.

1. Het is 0ngezond
Dat de lucht in Bangkok vol met smog zit is algemeen bekend. Dit komt omdat er altijd een file in de warme stad staat en de motoren van auto’s maar blijven draaien. Met de Tuk Tuk omzeil je deze file, maar zit je wel midden in de uitlaatgassen. Geen wonder dat veel Tuk Tuk-bestuurders een masker dragen.

2. Je moet onderhandelen
Zomaar in de Tuk Tuk springen en naar je bestemming rijden zit er meestal niet in. Eerst moet je onderhandelen over de prijs en bepalen of je in een winkel wil rondneuzen in ruil voor korting. Als je het niet eens wordt over de prijs kun je een andere Tuk Tuk gaan zoeken. Naar mijn mening een beetje tijdverspilling aangezien je gewoon zo snel mogelijk van A naar B gebracht wil worden.

3. Het is 0nveilig
Het verkeer in Bangkok is een gekkenhuis. De taxichauffeurs racen als kippen zonder kop door de stad en de Tuk Tuks rijden net zo hard mee. Het verschil is natuurlijk dat een Tuk Tuk veel kwetsbaarder is. Als je geraakt wordt door een taxi, ben je er waarschijnlijk geweest. Ik ben een enorme control freak, ik bestuur altijd liever zelf de auto dan dat ik bijrijder ben. Mijn lot in handen leggen van een Tuk Tuk-bestuurder valt dus erg zwaar!

Wat vind jij van de Tuk Tuk?

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.