5 leukste dingen om te doen in Bunbury

Back Beach, Bunbury

Bunbury is de derde stad van West-Australië en ligt zo’n 175 km onder Perth. Het is een klein stadje met ongeveer 75.000 inwoners en het heeft prachtige stranden. Mijn vriend is geboren in Bunbury dus het was leuk om de stad te verkennen en af te spreken met oude bekenden van hem. Dit kun je doen in Bunbury.

Back Beach

Dit is het grootste strand van Bunbury. In het noordelijke gedeelte zijn veel stenen dus als je wil gaan zwemmen, adviseer ik je om meer richting het zuiden van de Ocean Drive te gaan. De stranden zijn allemaal prachtig, overdag en tijdens de zonsondergang.

Dolfijnen kijken

Bunbury staat bekend om het grote aantal dolfijnen dat er rondzwemt. Ik zag ze zelfs in de zee rondspringen toen ik op het strand lag. Om dolfijnen te zien kun je richting The Cut rijden, daar is een vissersplek waar de dolfijnen regelmatig rondzwemmen. Als je ze van dichtbij wil zien dan kun je dat doen bij Koombana Bay. Hier komen de dolfijnen regelmatig naar het strand, maar je weet natuurlijk nooit wanneer. Je kunt op ze wachten op het strand voor het Dolphin Discovery Centre (hier hoef je geen entree voor te betalen).

Marlston Hill Lookout

Het eerste dat ik in Bunbury deed was de Marlston Hill Lookout beklimmen. Hier krijg je een prachtig uitzicht over de stad. Het is dichtbij de hoofdstraat dus je kunt er vanaf daar makkelijk heen lopen. Tip: ga ‘s avonds terug en beklim de toren nog een keer als het donker is.

Bunbury Farmers Market

Er is een farmers market in Bunbury, die erg populair is bij de lokale bevolking. Mensen uit de hele regio komen hier om vers fruit en verse groenten te kopen. De markt is elke dag van de week open.

Big Swamp Reserve

Bunbury heeft een groot moeras en het is zeker de moeite waard om hier even een rondje te lopen. Hier zag ik mooie zwarte zwanen en aparte vogels.

Marlston Hill Lookout
Marlston Hill Lookout
The Cut, Bunbury
The Cut, Bunbury
Bunbury Big Swamp Reserve
Big Swamp Reserve, Bunbury

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.