Badeschiff, een zwembad in het kanaal van Berlijn

Op stedentrip naar Berlijn midden in de zomer? Er is genoeg te doen om af te koelen. Toen ik afgelopen weekend in Berlijn was ging ik naar Badeschiff in Kreuzberg want dit was vlakbij ons huis en ik ben gek op aparte zwembaden! Badeschiff is een buitenzwembad in het kanaal en het ziet er spectaculair uit.

Op de foto’s zie je het niet goed maar het was bloody hot in Berlijn. Het was rond de 30 graden en af en toe kwam de zon door dus een baantje trekken was niet verkeerd. Het voordeel van Berlijn is dat niet altijd alles overvol is zoals in Amsterdam. Dit geldt voor parkjes, terrassen en dus ook voor Badeschiff. Wij kwamen rond 12 uur ‘s middags pas aan en konden toch nog een ligstoel krijgen.

Entree

De entreeprijzen zijn niet hoog. Een normale entreekaart kost 5,50 euro maar wij konden voor 3 euro naar binnen omdat er vanaf 14.00 uur een evenement was. Wij wilden daar niet heen want we kwamen alleen om te zwemmen dus tegen half 2 gingen we weer weg.

Evenementen

Als je wil zwemmen bij Badeschiff moet je er dus wel rekening mee houden dat je op tijd komt. In de middag kun je er vaak niet zwemmen omdat er dan een feestje wordt gegeven. Tenzij je natuurlijk voor het feestje komt.

Binnen

Bij Badeschiff heb je beneden ligstoelen en boven een stukje zandstrand. Er is een bar waar je drankjes kunt bestellen. Als je je beker of flesje zelf terugbrengt naar de bar krijg je een euro terug. Het zwembad ziet er spectaculair uit dus het is zeker een bezoekje waard.

Andere opties

Niet ver van Badeschiff ligt Haubentaucher, ook een buitenzwembad. Hier wilde ik eigenlijk ook nog heen maar daar was geen tijd meer voor. Ook zijn er genoeg parken waar je kunt chillen met een drankje en zijn er standstrandjes maar daar ben ik niet geweest. Dit komt de volgende keer wel!

Zou jij hier een duik willen nemen?

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.