De leukste activiteiten rond Cervantes

Cervantes is maar twee uur rijden van Perth en daarom de perfecte plek voor een weekendje weg of als onderdeel van je roadtrip door West-Australië. Dit zijn de plekken die je zeker niet mag missen rondom Cervantes.

De duinen van Lancelin

Deze plek wordt vaak overgeslagen of vergeten, maar het wordt een van de best bewaarde geheimen van West-Australië genoemd. Lancelin ligt zo’n 80 km ten zuiden van Cervantes en is serieus het stoppen waard. Waarom? Door de prachtige, witte duinen. Het zand van Lancelin is zo wit dat het bijna pijn doet aan je ogen. De duinen zijn vooral populair om op te 4-wheel driven of om op te zandboarden.

Sand dunes of Lancelin

The Pinnacles, het kalksteen mysterie

Aanschouw het natuurwonder van de Pinnacles woestijn. Je vindt hier duizenden kalkstenen ‘pinnacles’, die soms wel vijf meter hoog zijn. Het nationale park ligt ongeveer 17 km ten zuiden van Cervantes. Het park is toegankelijk voor $12 per voertuig of met een Western Australian jaarkaart voor nationale parken.

Je kunt het beste eerst naar het Discovery Centre om van alles te leren over de pinnacles. Niemand weet bijvoorbeeld hoe oud de pinnacles eigenlijk zijn, dit kan 500,000 jaar zijn maar ook maar een paar duizend jaar. Het Discovery Centre is dagelijks open van 9:30 tot 16:30 uur. Na het Discovery Centre kun je de Pinnacles Loop bewandelen of rijden. Dit is een ongeasfalteerde weg tussen de Pinnacles door met een lengte van ongeveer 4 km. Deze weg is het hele jaar door open en begaanbaar voor normale auto’s (dus niet alleen met een 4-wheel drive).

The Pinnacles

Het strand van Jurien Bay

Nog geen genoeg gehad van de mooie West-Australische stranden? Jurien Bay is er zeker een van. Een ideale plek voor een frisse duik in het perfecte blauwe water.

Jurien Bay
Jurien Bay

Cliff Head North, gratis kamperen aan het strand

Ben je op zoek naar een gratis kampeerplek in de buurt van Cervantes? Rij een uur richting het noorden (ja, dit is ‘in de buurt’ volgens West-Australische begrippen) en vind daar de Cliff Head North camping. Het was een van mijn favoriete gratis kampeerplekken in Australië. Je hebt hier namelijk alle privacy van de wereld wanneer je eet, drinkt, slaapt of de zonsondergang bekijkt. Je valt in slaap met het geluid van de zee en wordt er ook mee wakker. Deze plek is alleen toegankelijk met een 4-wheel drive maar de track is maar heel kort.

Cliff Head North

Als ik nog iets ben vergeten dan hoor ik het graag! Heb jij al een roadtrip door West-Australië gemaakt?

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.