Lovina, het rustgevende noorden van Bali

Lovina is een klein plaatsje aan de noordkust van Bali. Als je het drukke zuiden even wilt ontvluchten is Lovina de place to be. Lovina is namelijk erg rustig in tegenstelling tot de drukke zuidkust en het heeft mooie zwarte zandstranden.

Alleen de rit naar Lovina is al een ervaring, want je kunt onderweg op allerlei plekken stoppen. Daar zal ik later in dit artikel op terug komen.

Bezienswaardigheden in Lovina

Zoals ik al zei, is Lovina een rustig stadje en er is eigenlijk vrij weinig te doen. Ik raad je daarom ook aan om hier maximaal twee nachten te verblijven.

Dolfijnen tour

De hoofdattractie van Lovina is de dolfijnen tour. Vanaf het moment dat je aankomt zullen ze je dit overal aanbieden. Je moet wel vroeg opstaan voor een dolfijnen tour, want het begint bij zonsopgang. Om zes uur ‘s ochtends vertrek je met een klein vissersbootje de zee op. Tijdens onze dolfijnen tour hebben we echt ontzettend veel dolfijnen gezien. Ze sprongen zelf naast onze boot. Het werd op een gegeven moment wel erg druk met vissersbootjes die dolfijnen aan het zoeken waren. Later bedacht ik me dat dit natuurlijk helemaal niet prettig is voor de dolfijnen.

Menjangan Island

In Lovina bieden ze ook een tour aan naar Menjangan Island (herten eiland). Dit is echt een aanrader. Menjangan Island ligt vlak boven de noordwestkust van Bali en het schijnt de beste snorkelplek van Bali te zijn. Als je deze tour boekt dan brengen ze je eerst met een busje naar de kust, dit is ongeveer een uur rijden. Daarna is het nog 15 minuten met de boot naar het eiland zelf. Op het eiland ga je vervolgens zo’n drie uur duiken of snorkelen met een gids. Eten en drinken is inbegrepen. Ik kan je garanderen dat je op Menjangan Island ontzettend veel mooie, tropische visjes ziet!

Hoe kom je in Lovina?

Je kunt met de taxi of een driver naar Lovina gaan, maar je kunt ook zelf rijden met de auto of een scooter. Als je zelf rijdt, dan moet je je wel voorbereiden op een hobbelige weg door de bergen. Wij hebben een auto gehuurd en reden hiermee van Ubud naar Lovina, als het verkeer meezit is dit een rit van twee a drie uur.

Waar kun je stoppen onderweg naar Lovina?

De eerste stop kun je maken bij Jatiluwih Green Land Rice Terraces. Hier kun je hele mooie wandelingen maken tussen indrukwekkende rijstvelden en het is hier veel minder druk dan de populaire Tegalalang rijstvelden. Daarna kun je de watertempel van het Bratan-meer bezoeken. Rijd de berg op voor een geweldig uitzicht over het Buyan- en het Tamblinganmeer en spot onderweg aapjes.

Ook de watervallen van Munduk zijn een bezoekje waard, een mooie plek om even de benen te strekken. De Git Git watervallen en de Banjar Hot Springs zijn ook een populaire stop. Als je nog iets wil kopen, kun je dat vlakbij Lovina doen in Singaraja. Dit was vroeger de Nederlandse hoofdstad van Bali.

12-monkeys-in-baliEen waterval bij Munduk

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.