Cinque Terre

11 manarola

Cinque Terre is een verzamelnaam voor vijf kleine dorpjes aan de Italiaanse kust. Het is er supermooi en je moet er echt een keer geweest zijn in je leven. De dorpjes heten Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Ik ben in Monterosso al Mare en Manarola geweest. Vooral Manarola vond ik erg mooi omdat er allemaal gekleurde huisjes op een rots gebouwd zijn.

Shoppen
De dorpjes zijn erg klein dus er valt weinig te winkelen. Er zijn eigenlijk alleen wat toeristenwinkeltjes te vinden.

Food
In de dorpjes waar ik ben geweest waren een aantal kleine restaurants. In Manarola hebben we gedineerd met uitzicht op de zee. Zoals ik al zei zijn de dorpjes erg klein dus er is niet veel te doen.

Transport
Cinque Terre is erg moeilijk te bereiken met de auto. In Monterosso al Mare konden we gelukkig vlakbij het strand komen met de auto en er was een grote parkeerplaats. We wilden vanaf daar ‘even’ naar het volgende dorp lopen, maar toen we de andere kant van de berg hadden bereikt zagen we helaas niet het volgende dorp liggen maar een andere berg. Voorbijgangers waarschuwden ons dat het nog minstens anderhalf uur lopen was naar het volgende dorp. We zijn toen toch maar weer terug gegaan. De volgende dag in Manarola konden we niet zo makkelijk parkeren. We hebben de auto achter het dorp neergezet en zijn verder gaan lopen.

Weer
We waren in augustus dus het was erg warm en de lucht was strak blauw, ongeveer 35 tot 40 °C. Het was leuk om lekker af te koelen in de zee tussen de rotsen!

1 monterosso al mare

2 a monterosso al mare

2 monterosso al mare

3 monterosso al mare

4 monterosso al mare

5 monterosso al mare

6 monterosso al mare

7 monterosso al mare

8 monterosso al mare

9 monterosso al mare

10 manarola

12 manarola

13 manarola

14 manarola

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.