Edinburgh

Ik had er nooit eerder over nagedacht om naar Edinburgh te gaan, maar ik ben blij dat ik er ben geweest! We gingen van vrijdagochtend tot zondagavond en verbleven vlabij Edinburgh in het Dalhousie Castle. Een echt kasteel dus! In het weekend hebben we allemaal Schotse activiteiten ondernomen, we deden bijvoorbeeld Highland games. Highland games zijn traditionele clanspelen uit de Schotse hooglanden met allemaal verschillende onderdelen zoals doedelzak blazen, dansen en touwtrekken. Verder gingen we whiskey proeven en natuurlijk de stad Edinburgh verkennen.

Shoppen
Ik vond het erg leuk om in Edinburgh te winkelen, want alles was lekker dicht bij elkaar. De grootste winkelstraat heet Princessstreet en daar achter liggen ook nog winkelstraten. Er is ook een groot warenhuis in Edinburgh dat Jenners heet.

Food
Ik vond het eten in Schotland erg goed. We hebben in verschillende restaurants in Edinburgh gegeten, zoals Maison Bleue en The Doric. Ook gingen we vaak eten in het kasteel waar we verbleven. Een echt Schotse maaltijd is haggis. Dat is een schapenmaag met allemaal schapenorganen erin… En ik heb het geproefd! Ik vond het niet heel vies, maar het idee dat ik schapenorganen at vond ik niet fijn! Ook heb ik een Schots toetje gegeten Cranachan genaamd. Dat is gemaakt van slagroom, whisky, honing, frambozen en havermout.

Transport
In Edinburgh zelf kun je makkelijk te voet alles doen, want het is niet extreem groot en dan zie je ook nog eens wat. Anders kun je altijd nog een dubbeldekker bus of een taxi nemen.

Weer
Omdat het eind oktober was, waren we bang dat het de hele tijd zou regenen maar we hadden geluk met het weer. We hadden een paar keer wat regen tijdens het eten, toen we dus lekker droog binnen zaten. Verder was het super mooi weer! Het was wel koud zo’n 5 °C.

2-castle-edinburgh 3-phonebooth-edinburgh 4-edinburgh-square 5-edinburgh-castle-1 6-edinburgh-2 7-edinburgh-street 8-edinburgh-streets 9-edinburgh 10-inside-edinburgh-castle 11-taxi-edinburgh 12-red-bus-view 14-dalhousie-castle-bird 15-bagpipe 16-dalhousie-castle-owl 21-scottish-dancers 22-haggisballs 23-johnnie-walker

 

Ben jij wel eens in Edinburgh geweest?

 

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.