Mijn favoriete hotspots in de Jordaan

Vorig jaar ben ik van de Jordaan naar de Pijp verhuisd. Maar in de acht jaar dat ik in de Jordaan heb gewoond, heb ik genoeg tijd gehad om de buurt te verkennen. En wat is het toch fijn om in een buurt te wonen met zoveel restaurants en bars op loopafstand! Je kunt er werkelijk alles eten, van sushi tot tapas. Ik heb een selectie gemaakt van de plekken waar ik regelmatig te vinden was.

Deze plekken liggen allemaal binnen de grenzen van Brouwersgracht, Lijnbaansgracht, Prinsengracht en Rozengracht. Dus het noordelijke deel van de Jordaan.

 

Lindengracht

Cafe Thijssen
Gezellig café om in de middag een broodje of borrelhapje te eten en om ‘s avonds een wijntje te drinken met vriendinnen. Ze hebben er ook een kast met spelletjes!

Vlaming
Super dichtbij mijn oude huis en super lekker eten. Wat wil je nog meer? Het heeft overigens niks met Vlaamse friet o.i.d. te maken, Vlaming is een eetcafé. Tip: neem als voorgerecht het plateau voor 2 of meer personen. Dan heb je van alles wat.

Caramba
Dit restaurant zat bij mij om de hoek en laat ik nou net gek zijn op Mexicaans! Hier kwam ik dus regelmatig een hapje eten, meestal op een rustige doordeweekse dag.  

 

Westerstraat

Winkel 43
‘S avonds een wijntje of ‘s middags lekker een kopje koffie of thee drinken. En natuurlijk een stukje van de beste appeltaart van Amsterdam nemen. Op zaterdag tijdens de markt staan mensen in de rij voor deze beroemde appeltaart.

Ko Chang
Ik ben gek op Thais eten, gelukkig had ik altijd deze goede Thai in de buurt.

Blaffende Vis
Altijd gezellig om een wijntje te drinken met iemand of ‘s middags te gaan lunchen.

Sla
In de zomer heb ik vaak zin in een salade, maar ik ben zelf niet zo origineel hierin. Gelukkig hebben ze bij Sla altijd wat bijzonders.

Processed with VSCO with f2 preset

Tweede Anjeliersdwarsstraat

Monte Pelmo
In de zomer na het eten naar Monte Pelmo lopen voor een ijsje! Op echt warme dagen staat er wel een enorme rij vlak na etenstijd. Maar het ijs is er ook wel ontzettend lekker.

La Perla
Ik ben verslaafd aan pizza, ik eet het om de week wel een keer. Bij La Perla hebben ze lekkere pizza in een van de gezelligste straatjes van de Jordaan.

Café de Tuin
Het lijkt nu of ik de hele tijd wijn zit te drinken met mijn vriendinnen, maar dat valt best mee! Bij Café de Tuin deed ik doordeweeks wel eens een drankje na het werk.

Rozengracht

Mazzo
Gezellig restaurant om met vriendinnen te gaan eten voor een redelijke prijs.

Brandstof
Met mooi weer is Brandstof de plek om een wijntje te drinken, want er is namelijk bijna de hele dag zon op het terras.

Wat zijn jouw favoriete plekjes in de Jordaan?

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.