Helikoptervlucht Grand Canyon

01 helicopter flight boulder west rim grand canyon

Onze  wekker ging al om 03.45 en om 04.20 werden we bij ons hotel in Las Vegas opgehaald voor de helikoptervlucht over de Grand Canyon. We hadden de vlucht geboekt bij Papillon Helicopters. De helikopter vloog om 6.30 vanaf Boulder City Airport, dat is ongeveer een half uur van Las Vegas. Het was erg vroeg, maar dat maakte ons niet uit want we hadden veel zin in onze eerste helikoptervlucht!

Op het vliegveld kregen we een instructievideo te zien en we moesten ons wegen. Daarna werden we geroepen door de piloot. We zaten nog met vier andere mensen in de helikopter, twee Spanjaarden en twee Denen. Wij konden niet voorin want het ging op gewicht en de kleine Spanjaarden gingen voorin. De piloot zei dat we geluk hadden want het was stralend weer en de vluchten zijn altijd het mooist als de zon net opkomt.

1 helicopter flight boulder west rim grand canyon

2 helicopter flight boulder west rim grand canyon

De vlucht

De vlucht was erg leuk om mee te maken, ik ben blij dat we dat hebben gedaan. Het was helemaal niet eng, hij vloog eerst heel gecontroleerd langs de grond en daarna vloog hij omhoog. We vlogen steeds op een hoogte van 500 tot 800 meter. Het uitzicht was geweldig. We zagen de Hoover Dam, Lake Mead, de Colorado River, de woestijn en natuurlijk de West Rim van de Grand Canyon. De piloot vertelde steeds wat we allemaal zagen. Na ongeveer 1.20 uur vliegen waren we weer terug op het vliegveld en rond 9 uur werden we afgezet bij ons hotel.

3 helicopter flight hoover dam

4 helicopter flight boulder west rim grand canyon

5 helicopter flight boulder west rim grand canyon

6 helicopter flight boulder west rim grand canyon

7 helicopter flight boulder west rim grand canyon

8 helicopter flight boulder west rim grand canyon

9 helicopter flight boulder west rim grand canyon

10 helicopter flight boulder west rim grand canyon

11 helicopter flight boulder west rim grand canyon

12 helicopter flight boulder west rim grand canyon

13 helicopter flight boulder west rim grand canyon

15 helicopter flight boulder west rim grand canyon

Heb jij ooit een helikoptervlucht gemaakt?

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.