Jetskiën op Lake Powell

Lake Powell is een kunstmatig meer op de grens van de staten Arizona en Utah in de States. Het meer wordt achter de Glen Canyondam gevormd, in de Coloradoriver. Het is een populaire vakantiebestemming, er komen zo’n 2 miljoen mensen per jaar op af.

Populair zijn de Antelope Canyon en de Horseshoe bend. De Antelope Canyon staat bekend om zijn mooie kleuren. Je kunt hem wandelend bekijken, maar er staat ook een deel onder water. Ik ging erop uit met een jet ski!

Jetski huren in Lake Powell

Ik sliep in Page, een klein dorpje vlakbij Lake Powell en had de wekker al om 7 uur gezet. Ik wilde vroeg langs Powellzone, de jetski verhuurder, om een jetski te reserveren en daarna even wandelen door de Lower Antelope Canyon. Gelukkig was er bij Powellzone nog een auto met een trekhaak beschikbaar, want deze hadden we nodig om de jetski in het water te krijgen.

Na het reserveren van de jetski zijn we even wat broodjes gaan halen en toen besloten we om toch de wandeltocht te skippen en gelijk met de jetski op pad te gaan. Het was onze enige dag bij Lake Powell namelijk. We moesten nog een stukje rijden met de truck en de jetski. Rond elf uur kwamen we aan bij Lake Powell. Hier moesten we de jetski zelf te water laten door de truck achteruit te rijden.

P1010897 (Large) P1010902 (Large)

Jetskiën op Lake Powell

We zijn eerst de Antelope Canyon ingegaan. In het begin gingen we niet harder dan 15 mijl (ca 25 km) per uur, want dat vond ik een beetje gevaarlijk zo dichtbij al die rotsen. Later gingen we zo’n 50 mijl (80 km) per uur. We gingen de Antelope Canyon in tot we niet meer verder konden en daarna richting het grote meer.

We zijn toen de Navajo Canyon ingegaan, dit is een hele lange canyon. Hier zijn we maar een klein stukje ingegaan, om daarna naar Labyrinth Canyon te gaan. Vervolgens hebben we wat gegeten op een strandje.

P1010905 (Large) P1010936 (Large) P1010966 (Large) P1010972 (Large) P1020078 (Large)

Verdwaald

Het klinkt bizar maar je raakt makkelijk verdwaald op Lake Powell, ook al hadden we een kaart bij ons. De ingangen van de canyons zijn moeilijk te zien omdat alle rotsen op elkaar lijken. We hebben best lang rond gevaren op zoek naar Labyrinth Canyon. Toen we daar eenmaal geweest waren was het al drie uur en de jetski moest om 17:00 al terug zijn.

We besloten weer terug te gaan naar de pier, want dat was nog een half uur varen. We moesten namelijk ook de jetski weer op de truck zetten, tanken en weer helemaal naar Page rijden.

P1010917 (Large) P1010922 (Large)

Diep

Ik wilde steeds niet midden op het meer in het water omdat ik had gehoord dat het op sommige punten wel een kilometer diep zou kunnen zijn. Dat vind ik nou echt creepy, geen idee waarom. Onderweg naar de pier wilden we wisselen met varen en verloren we ons evenwicht. We vielen allebei midden op het meer in het water, helemaal kopje onder. Ik wist niet hoe snel ik er weer op de jetski moest klimmen!

Zou jij hier willen jetskiën?

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.