Kamperen in Pula

Pula is de zuidelijkst gelegen stad van het Kroatische schiereiland Istrië. Ik vond het erg leuk om een keer naar Pula te gaan omdat de vader van mijn overbuurmeisje daar vandaan kwam. Ik kreeg vroeger dus elk jaar een kaartje uit deze stad en hoorde er altijd veel verhalen over van haar.

Nu kon ik het eindelijk met mijn eigen ogen zien. We wilden graag aan de zee kamperen en kwamen terecht bij camping Stoja. Ons kleine tentje hadden we direct aan de zee en we konden zo de rotsen oplopen en een duik nemen. Toen we de tent opgezet hadden gingen we dan ook gelijk zwemmen.

We kwamen erachter dat we echt waterschoenen nodig hadden dus toen hebben we die op de camping gekocht. Het was bloedheet dus we zijn gaan snorkelen bij de camping. Het water was mooi helder en op een gegeven moment zagen we verderop een groep dolfijnen zwemmen. We zagen ook veel visjes maar natuurlijk geen tropische vissen.

Pula

‘S middags hebben we als lunch nog worstjes gebakken bij onze tent met uitzicht op zee en ‘s avonds zijn we uit eten gegaan in Pula. We hadden een leuk restaurantje bij een fontein op Tripadvisor gevonden en daar hebben we truffel tagliatelle en truffel risotto met zalm gegeten. We zijn allebei gek op truffel en dan is Kroatië echt de place to be. Het is een gezellig stadje, maar we zijn op tijd weer naar de camping gegaan want de parkeermeter liep om half 10 af.

Bliksemshow

Toen we terug kwamen op de camping zagen we allemaal bliksem op zee. Het zag er spectaculair uit, het was echt een lichtshow. We hebben even zitten kijken op de rotsen bij de kustlijn maar kwamen er al snel achter dat we ons moesten voorbereiden op regen. We hebben de tent beter vastgemaakt en alle spullen droog gezet. Toen hebben we verder naar de bliksem gekeken vanuit de tent.

Al snel begon het met regenen en donderen. We hebben de tent half dichtgedaan zodat we nog wel een beetje konden kijken maar dat het niet naar binnen regende. De bliksem en de donders kwamen steeds dichterbij. Op een gegeven moment waren we in slaap gevallen maar was het onweer vlak boven ons gekomen. Er klonk een enorme donder. Het was keihard alsof en een bom naast ons ontplofte en we schrokken allebei wakker. Daarna kwam er nog zo’n harde knal en toen ging het onweer een beetje weg. De volgende dag was het gelukkig weer helemaal opgeklaard en konden we weer de hele dag snorkelen.

Ben jij wel eens in Istrië geweest?

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.