Travel movie: Karijini National Park, voor op je bucketlist!

Ultimate adventure at Karijini National Park

Karijini National Park in West-Australië is zeker weten een plek voor op je bucketlist. Dit stuk land is eigenlijk van de Aboriginals en de stenen zijn zo’n 2500 miljoen jaar oud. Het is een van de mooiste plekken op aarde die ik ooit gezien heb.

Karijini ligt super afgelegen. De dichtstbijzijnde grote stad is Perth, zo’n 1300 km en veertien uur rijden van Karijini. Het dichtstbijzijnde dorpje is Tom Price, ongeveer een uur rijden van Karijini. Er is in het hele nationale park geen bereik met je mobiel. Als je een paar uur naar beneden wandelt in een kloof dan ben je dus op jezelf aangewezen. Als je uitglijdt en een been breekt (of erger) dan kan het uren duren voordat je een telefoontje kan plegen. Een reddingsactie kan zelfs wel een dag duren.

Hancock Gorge

De Hancock Gorge wordt ook wel omschreven als ‘a journey to the centre of the earth’. Als je naar beneden hiked, kom je uiteindelijk bij Kermit’s Pool. Hier kan je lekker zwemmen en afkoelen. Ook onderweg moet je op sommige plekken zwemmen dus neem wel je zwemkleren mee. Het coolste stukje van deze trail is de spider walk. De trail is maar 45 meter lang maar toch doe je er meer dan een half uur heen en terug over door alle obstakels. Het is een klasse 5 wandeling, dat is de moeilijkste graad in Karijini.

Weano Gorge

De Weano Gorge was mijn favoriet. De trail is prachtig en leidt naar de Handrail Pool. Het ligt eraan hoelang je hier wil zwemmen maar de hike zelf duurt ongeveer een uur heen en terug. Onderweg moet je door andere kleine meertjes zwemmen en moet je hele gladde rotsen trotseren. Neem geen spullen mee die niet nat mogen worden. Dit is ook een klasse 5 wandeling.

Dales Gorge

In Dales Gorge kun je twee kanten op. Een kant leidt naar de Circular Pool en de andere kant van de gorge leidt naar de Fortescue Fall en de Fern Pool (je kunt hier ook met de auto naartoe rijden). Dit is een klasse 2 wandeling dus makkelijker, maar de trail heeft wel een langere afstand.

Joffre Gorge

Dit is zeker de meest steile afdaling van alle gorges maar zeker heel leuk om te doen. Je komt uiteindelijk bij een mooie waterval waar je kunt afkoelen. De hike duurt ongeveer 2 uur (heen en terug) en het is een klasse 5 wandeling.

Knox Gorge

Deze hike duurt wat langer, de trail is ongeveer twee kilometer lang en je doet er heen en terug zo’n drie uur over. Sommige stukken zullen klasse 3 zijn en andere stukken zijn klasse 5. Onderweg kun je afkoelen in het water en genieten van mooie uitzichten.

Mount Bruce

Dit is de op één na hoogste berg van West-Australië. Het pad zelf is niet moeilijk maar het kost je wel een paar uur om de top te bereiken en weer terug te lopen. Ze zeggen dat deze wandeling het mooist is bij zonsopgang, maar ik vond het in de namiddag ook prachtig. 

Als je in West-Australië bent moet je zeker langs Karijini! Het is net een grote speeltuin voor volwassenen waar je kan klimmen, zwemmen en springen. En er zijn niet veel toeristen, ze waren er in ieder geval niet in april toen ik er was!

Ben jij ooit in Karijini geweest?

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.