Koh Phi Phi

1 koh phi phi boot

Toen we met de boot op Koh Phi Phi aankwamen merkten we gelijk dat het een wereld van verschil was vergeleken Phuket. Het is een klein schattig eilandje en je kan van het zuidelijke strand naar het noordelijke strand lopen. We zaten van 17 tot 19 augustus in een hotelletje aan het strand. De eerste dag hebben we meteen gezwommen in de mooie baai. In de avond veranderde het rustige strandje in een groot feest met harde muziek en vuurshows. Er waren veel westerse toeristen van mijn leeftijd te vinden. De volgende dag hebben we de hele dag op een vissersboot gezeten met een visser die ons naar allemaal verschillende plekken bracht zoals Bamboo Island, Shark Bay, Monkey Beach en Maya Bay dat op het wat kleinere eiland Koh Phi Phi Le ligt. Bij Maya Bay wordt de film The Beach opgenomen, maar ik vond het een beetje tegenvallen want er liepen alleen maar toeristen foto’s te maken om vervolgens weer weg te gaan. Bamboo Island vond ik heel mooi! We waren vroeg op de dag en er was nog bijna niemand op het eiland! Op de terugweg was het nog best eng in het kleine vissersbootje, want het was harder gaan waaien en de golven waren inmiddels heel hoog geworden!

Shoppen
Er zijn veel leuke hippe winkeltjes op Koh Phi Phi, waar ze leuke armbandjes, tasjes met fransjes, kanten topjes en korte spijkerbroekjes verkopen.

Eten
Het viel me op dat er veel pizza’s te koop waren op straat en ook veel pizzeria’s waren op het eiland, waar je voor € 3,- pizza’s kon eten. Op het strand hebben we lekker pasta gegeten bij Ciao Bella. Er zijn sowieso veel restaurants en kroegen met westers personeel op Koh Phi Phi.

Transport
Koh Phi Phi is heel klein, het stukje van het noordelijke strand naar het zuidelijke strand kun je gewoon lopen. We zijn verder niet de berg aan de zijkanten op geweest. Er rijden geen auto’s op het eiland, maar je kunt wel een boot taxi nemen als je ergens heen moet. De privé vissersboot kostte 3000 baht (€ 75,-) voor een dag. Je kunt ook samen met anderen een dag op een vissersboot dan kost het 600 baht per persoon.

Weer
We hadden erg geluk met het weer. Er was bijna geen wolkje aan de lucht en daardoor zijn we allebei erg verbrand tijdens het snorkelen.

1 koh phi phi haven

3 koh phi phi haven

4 koh phi phi strand

7 koh phi phi boot

9 bamboo island 1

10 shark bay

11 shark bay

12 koh phi phi uitgaan

13 koh phi phi uitgaan

14 koh phi phi uitgaan

15 koh phi phi strand eten

15 koh phi phi strand

16 koh phi phi

17 koh phi phi haven

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.