Koh Samui

2 koh samui ark bar

Koh Samui is een stuk groter dan Koh Tao en dat is gelijk te merken. De gebouwen zijn groter, de wegen zijn breder, er is veel meer verkeer en er vliegen veel vliegtuigen over. We verbleven vijf dagen in het Ark Bar hotel met een eigen beachbar in Chaweng. Koh Samui ligt ongeveer twaalf kilometer ten zuiden van Koh Phangan. We hadden ons voorgenomen om de laatste dagen van onze reis vooral uit te rusten bij het strand en het zwembad, voordat het nieuwe jaar weer begon. Bij het hotel werden om de paar dagen strandfeesten met een DJ georganiseerd. De derde dag zijn we wel op pad geweest met een brommer. We gingen even zwemmen bij Lamai Beach en daarna gingen we naar de Na Mueang waterval. Op de kaart stond dat er langs de weg een tempel was met een gemummificeerde monnik en daar wilden we even gaan kijken. Ik had een soort van Toetanchamon-achtige kist of een in verband gewikkeld langwerpig pakket verwacht, maar wat ik aantrof was zeer schokkend. Het was gewoon het lijk van een monnik in mediteerhouding in een glazen kast. De man was veertig jaar geleden overleden en sindsdien stond hij tentoongesteld met een zonnebril op om de gaten bij zijn oogkassen te verbergen.

Shoppen
Je kunt vooral souvenirs kopen in Chaweng er zijn niet veel leuke kledingwinkels. Het deed me een beetje denken aan Phuket, je wordt op straat veel aangesproken door verkopers. Er zijn weer veel kledingwinkels waar je pakken of jurken op maat kan laten maken.

Eten
Er zitten veel internationale restaurants in Chaweng, er is niet een restaurant wat ik bijzonder goed vond. Er zitten ook veel grote concerns zoals McDonalds.

Transport
We gingen vanaf Koh Tao met de snelle Seatran boot naar Koh Samui, daar deden we ongeveer twee uur over. Het was wel best duur voor Thaise begrippen, een enkeltje kostte 600 baht (€ 15,-). Je kunt ook met het vliegtuig op Koh Samui komen, want er is een vliegveld. Op het eiland zelf hebben we een dag een scooter gehuurd, maar het eiland is te groot om zomaar wat rond te rijden. Het eiland is 25 kilometer lang en 21 kilometer breed, maar je kunt niet dwars door het eiland omdat er hele hoge bergen in het midden zijn. Je moet dan over de ringweg die bijna zestig kilometer lang is.

Weer
We hebben ook op Koh Samui weer erg goed weer gehad, af en toe een wolkje maar voor de rest alleen maar zonnig.

Hoogtepunten
– Gemummiceerde monnik
– Lamai Beach
– Na Mueang waterval

1 koh samui ark bar  

3 koh samui massage

4 koh samui chaweng

5 koh samui gemummificeerde monnik

5 koh samui lamai beach

6 koh samui ark bar

7 koh samui boot

 

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.