Koh Tao

1 koh tao view point

Koh Tao vond ik het mooiste eilandje van Thailand, omdat je er zo goed kan snorkelen! Koh Tao is een eiland in de Golf van Thailand, ongeveer 45 kilometer boven Koh Phangan. Het eiland heeft een oppervlakte van 21 km² en telt zo’n 1400 inwoners. De economie is bijna geheel gericht op het toerisme en dan specifiek op duiken. Koh Tao wordt ook wel het schildpadeiland genoemd. We waren van 23 augustus tot 27 augustus op Koh Tao en hebben elke dag alleen maar gesnorkeld in verschillende baaien. We gingen met de scooter op zoek naar mooie strandjes. Koh Tao is echt de perfecte plek om te snorkelen, het was zo supermooi onder water dat het niet te beschrijven is. Er waren ontzettend veel verschillende visjes en het koraal was ook erg mooi! Onze onderwatercamera was kapot, maar we hebben bij een duikschool een soort waterdicht hoesje gekocht voor over onze gewone camera zodat we toch nog wat foto’s konden maken. Vooral Mango Bay en Tanote Bay waren erg mooi onder water. Onderweg naar Mango Bay kwamen we ook nog langs een heel mooi view point bovenop de berg met uitzicht over de kust.

Shoppen
Er valt niet heel veel te winkelen in Koh Tao, er zijn vooral supermarkten, duikscholen en restaurants te vinden. Af en toe kom je een kleding winkel tegen. We konden in ieder geval geen onderwatercamera vinden voor een redelijke prijs.

Eten
Er zijn allerlei soorten eettentjes te vinden, de meeste daarvan zitten in het toeristische deel Sairee Village. We hebben erg lekker tapas bij Bizarro gegeten in het zuiden van het eiland. De eigenaar vertelde dat hij om de twee dagen vis ging vangen op zee. In Sairee Village zijn veel restaurants te vinden en de keukens zijn internationaal. We hebben erg lekker Thais gegeten bij The Gallery Restaurant met aardig personeel en een leuke Britse eigenaar. Het restaurant zit in Sairee Village en het staat heel goed aangeschreven op Tripadvisor. De eerste keer had ik een hele lekkere green curry, maar ik had een beetje last van mijn buik dus ik had niet veel gegeten. Daarom wilden we er graag nog een keer gaan eten. Bij populaire restaurants zoals The Gallery en Barracuda heb je wel een reservering nodig, want ze zitten altijd vol.

Transport
We zijn naar Koh Tao gegaan met een hele fijne en snelle boot de Lomprayah. Een soort hoge snelheid catamaran, die niet zo schommelt. Op het eiland zelf hebben we direct een scooter gehuurd voor € 5,- per dag. Op een scooter of quad kun je het eiland goed verkennen. Niet alle wegen op Koh Tao zijn verhard. Als je naar verschillende baaien wil om te snorkelen moet je vaak langs steile zandweggetjes door de bergen en als je niet meer verder kan met de brommer moet je naar beneden lopen of klimmen naar de zee. Het eiland is maar drie kilometer breed en zeven kilometer lang dus het is leuk om op die manier verborgen plekjes te zoeken.

Weer
De eerste dag was het een beetje bewolkt op Koh Tao en in de ochtend hadden we wat druppels. De rest van de dagen was het erg zonnig en warm.

Uitgaan
Er zijn veel barretjes langs de wegen in Koh Tao. We hebben wat gedronken bij Sairee strand, daar heb je veel strandtenten en vuurshows.

Hoogtepunten
• Mango Bay
• Tanote Bay
• Hin Wong Bay
• View Point Mango Bay
• The Gallery Restaurant
• Lotus Bar

3 koh tao snorkelen

4 koh tao strand

5 koh tao zee

6 koh tao weg

7 koh tao zandweg

8 koh tao mango bay

9 koh tao mango bay

11 koh tao huis

12 koh tao tanote bay

13 koh tao tanote bay

14 koh tao tanote bay

18 koh tao tanote bay

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.