Mijn favoriete hotspots in New York

Tijdens mijn citytrip New York maakte ik van tevoren een lijst met restaurants en bars waar ik graag heen wilde. Ik vroeg mijn twee vrienden en New York-kenners Elisah van Interior Junkie en Melvin van Pinkpope om tips. Ik kreeg een hele waslijst met leuke hotspots en bezienswaardigheden van ze! Ik was er zeven dagen dus ik kon natuurlijk niet overal heen. Meestal ben je ook al best moe na zo’n dag door de drukke stad strompelen, maar deze restaurants en bars heb ik wel kunnen bezoeken!

1. Gansevoort Hotel rooftop

Leuk om een drankje te doen op het dakterras, is ook populair bij beroemdheden zoals Kim Kardashian (helaas niemand gezien).

2. Top of The Standard

Ook leuk om een drankje te doen op de rooftop van het Standard Hotel. Hier zit de exclusieve club Boom Boom Room, de inrichting is in jaren ‘20 stijl. Ernaast zit de nachtclub Le Bain, die heeft op straat een andere ingang maar via de Boom Boom Room kun je ook naar binnen. De muziek is hier wel slecht vergeleken clubs in Amsterdam.

3. Buddakan

Leuk Aziatisch restaurant in Chelsea. Hier is ooit een scene van Sex & the City opgenomen (de rehearsal dinner voor de bruiloft van Carrie & Big). Hier hebben we lekker gegeten.

4. Chelsea Market

Dit is een food hal maar dan veel groter en leuker dan in Amsterdam. Het was ooit een Oreo-fabriek maar het is helemaal omgebouwd. Er zitten heel veel verschillende restaurantjes en eetwinkels.

5. HU kitchen 

Mijn lievelings lunch plek. Hier heb je allemaal gezond eten zonder suiker en gluten, veel Paleo recepten.

6. Tortilla Flats

Grappig Mexicaans restaurantje. Super klein en druk, dus wees op tijd.

7. 5 Napkin Burger

Hier eet je de beste hamburgers van New York (volgens echte New Yorkers). Ik ben hier allebei de keren dat ik in New York was gaan eten.

Als je van lekker eten houdt is het trouwens ook heel leuk om een food tour te doen door bijvoorbeeld Greenwich Village. Dit vond ik ongeveer het leukste wat ik in New York gedaan heb tot nu toe. Tijdens mijn volgende citytrip naar New York ga ik food tours door andere buurten doen!

Wat zijn jouw favo plekjes in New York?

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

2 Comments
  1. Leuk lijstje! De Chelsea Market ken ik uiteraard wel (groot fan!), maar de rest heb ik nog niet gehad. Gansevoort wel veel over gehoord, maar uiteindelijk niet geweest de laatste keer in New York. We zijn wel op 230 Fifth geweest (iets gemakkelijker te bereiken), ook erg leuk!
    HU kitchen klinkt ook goed 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.