Mini-roadtrip door Alicante

Sinds twee jaar woont mijn vader in Valencia. Voor mij niet vervelend want ik heb daar nu een fijn vakantieadresje. Ik ben zeker drie a vier keer per jaar te vinden in deze geweldige stad. Ja, een geweldige stad want je vindt er alles wat je nodig hebt. Zon, zee, strand en daarnaast is het ook nog een groot, gezellig centrum met restaurants en winkels. Maar als je zo vaak in Valencia komt als ik, wil je de omgeving wel eens verkennen. Met een huurauto van Sunnycars gingen wij op pad.

Gandia

Samen met mijn vriend besloot ik richting het zuiden te gaan om de kustlijn van de provincie Alicante te verkennen. Ongeveer een uur na vertrek uit Valencia kwamen we langs het dorpje Gandia. Dit is een badplaats met een mooi strand waar we even van het zonnetje genoten hebben.

Denia

Daarna reden we door naar Denia, een populaire kustplaats in Alicante. Hier hebben we een bliksembezoek gebracht aan mijn oom en tante, die hier een restaurant runnen. Na een koud colaatje in het restaurant reden we verder naar het zuiden.

Javea

Niet ver van Denia ligt de kustplaats Javea. Toen we aankwamen hebben we eerst wat gegeten in een strandtent met een mooi uitzicht over de zee. Daarna zijn we naar Cabo San Antonio gegaan. Een natuurgebied met een geweldig uitzicht over Javea. Hier hebben we een tijdje op de berg gelopen en rondgereden. Lees hier meer over Javea…

We wilden eigenlijk door naar de stad Alicante maar het werd al een beetje laat en we besloten terug te gaan naar Valencia. Op de terugweg reden we over de tolweg en deden we er maar een uurtje over.

Ben jij wel eens in Alicante geweest?

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.