Monterey Bay, dierenrijk aan de westkust

In Monterey, een klein vissersdorp in het noorden van Californië, verbleven we in hotel Casa Munras. Vanaf daar konden we lopend naar het dorpje en de pier. Nooit geweten dat er in Monterey, of überhaupt in Californië, zoveel wilde dieren leven. Monterey en het nabij gelegen Carmel zijn mijn favoriete plekjes in Californië, mooie en relaxte dopjes met een fijne sfeer. In Monterey Bay leven veel verschillende dieren, zoals walvissen, zeehonden, zeeleeuwen, pelikanen en nog veel meer.

1 Monterey Bay 2 monterey bay

Walvissen

We hebben met een Whale Whatching tour veel walvissen gezien. We gingen met een kleine boot die erg wiebelde en daarom werden veel mensen zeeziek. Ik gelukkig niet! Na ongeveer anderhalf uur hadden we pas walvissen gevonden. Ze kwamen steeds in groepjes van twee of drie en we konden best dichtbij ze komen met de boot. Ze bleven een tijdje aan de oppervlakte en dan zag je een waterspuit of hun rug. Als ze naar beneden doken kwam de staart omhoog.

11 monterey bay 10 monterey bay 6 monterey bay

Zeeleeuwen

De zeeleeuwen in Monterey lagen vooral op en rond de pier. Je kon heel dichtbij de zeeleeuwen komen, ze lagen daar namelijk gewoon te luieren. Ze stonken wel als je te dichtbij kwam. Af en toe zwommen er ook zeehondjes en bevers tussen.

5 monterey bay 4 monterey bay 3 monterey bay 7 monterey bay

Vogels

Ook vlogen er super veel vogels in het rond. Ik vond de pelikanen op de pier bijzonder om te zien. We konden zo uren op de pier zitten om naar alle dieren te kijken in Monterey.

8 monterey bay 9 monterey bay 12 monterey bay

 Heb jij deze dieren wel eens in het wild gezien?

 

[mmp-map]

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.