Moskeeën in Istanbul

Voordat ik naar Istanbul ging was ik nog nooit in een islamitisch land geweest. Ja, ik ben toen ik klein was wel een keer in Turkije geweest maar daar weet ik helemaal niets meer van! Nou is Istanbul natuurlijk ontzettend modern, loopt lang niet iedereen in een burka en zijn er zelfs gay clubs te vinden, toch is een groot deel van de Turkse bevolking aanhanger van de islam.

Toen we de eerste nacht aankwamen werden we rond een uur of zes in de ochtend gewekt door de grote Blauwe Moskee. We sliepen er praktisch naast in de wijk Sultanahmet en na de lange reis waren we niet heel blij met het harde geluid dat ons ‘s nachts wakker maakte.  Het was tijd om te bidden. Niet alleen die nacht, maar elke dag en nacht klonk er gezang uit moskeeën door de hele stad als het tijd was om te bidden. Gelijk de eerste dag besloten we een bezoekje te brengen aan deze mysterieuze Blauwe Moskee.

Blauwe Moskee (Sultan Ahmet Camii)

1

2

Presentatie over de Blauwe Moskee

Van tevoren zijn we naar een presentatie over de moskee en over de islam gegaan om alles beter te begrijpen. We kwamen erachter dat de islam een grote gelijkenis met het christendom. Aan het eind kregen we boekjes mee over de islam en zelf een kleine Koran in het Engels.

3

4

5

 

 

In de Blauwe Moskee

Toen we de moskee ingingen moesten we onze schoenen uit doen en alle vrouwen moeten hun hoofd bedekken. Van binnen was de moskee echt enorm en er waren een aantal mensen aan het bidden. Het wemelde er wel van toeristen die net als ons een kijkje wilden nemen in de cultuur. Het bezoek aan de moskee en de presentatie over de islam vonden we allemaal het meest interessant aan ons tripje naar Istanbul!

6

7

8

9

Blauwe Moskee

13

Hagia Sophia

10

New Mosque (Yeni Cami)

12

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.