New York City

SONY DSC

Ik voelde me een echte New Yorker als ik iets kocht bij een van de vele magazine stands in de stad, zoals op bovenstaande foto. Dit was mijn eerste reis naar de Big Apple en ik ben nog meer verliefd dan ooit! Ik weet niet wat het is met deze stad, maar toen ik er aankwam voelde ik me direct thuis en dat gevoel ging de hele vakantie niet meer weg. Ik was met mijn moeder en mijn broertje en we waren er (helaas) maar zeven dagen. We zaten mooi centraal en overal dichtbij, want ons hotel was vlak bij de Empire State Building. Ik weet in ieder geval zeker dat ik weer een keer terug kom naar deze geweldige stad!

Shoppen
In New York kun je letterlijk overal winkelen, het is echt een shop paradijs. Ik keek mijn ogen uit bij alle dure winkels in Fifth Avenue, maar SoHo was toch wel de wijk waar ik helemaal los ging. Daar is voor iedereen wel wat te vinden. Natuurlijk ben ik ook even langs de DASH winkel van de Kardashian zussen geweest, maar de kleding daar was niet om over naar huis te schrijven. Ik kon me erg goed vermaken in de Armani Exchange winkel en de Forever 21 was ook een favoriet.

Eten
In New York kun je al het eten van de wereld kiezen. Het viel me vooral op dat er erg veel ‘to go’ lunchgelegenheden waren, maar dat zal wel komen omdat New Yorkers altijd haast hebben. Het was wel eens moeilijk om een leuke lunchtent te vinden waar je rustig kon gaan zitten en waar ze niet alleen maar vette pizza’s verkopen. Voor een avondmaal is er in ieder geval wel genoeg keuze in elke straat zitten wel restaurants. Dat in Amerika alles grote is klopt ook, als je iets in medium bestelt krijg je het in large!

Transport
In New York raak je eigenlijk nooit verdwaald, want alle straten zijn gewoon genummerd. In sommige wijken zoals SoHo hebben de straten wel gewoon een naam en uiteraard waren wij als echte toeristen daar gelijk de weg kwijt geraakt! We hadden een metrokaart genomen waar we de hele week mee konden doen. Dat was echt top, want je kunt bijna overal komen met de metro. Je bent eigenlijk heel snel van downtown Manhattan op Times Square of Central Park. Gelukkig maar, want na een hele dag lopen wil je op een gegeven moment wel snel bij je hotel zijn. Anders zijn er natuurlijk altijd nog de yellow cabs die je overal naartoe brengen. Wij hebben een aantal keer een taxi gepakt, gewoon omdat we het leuk vonden want met de metro was alles gewoon goed te doen. De taxi was trouwens helemaal niet zo duur, we gingen voor minder dan 5 dollar van oost Manhattan naar west.

Weer
Het weer in mei is perfect om naar New York te reizen. Het was gemiddeld zo’n 20 graden. Ik heb gehoord dat het in de zomer net te warm is en in de winter net te koud, de lente is dus een goede optie. Het weer was wel heel wisselvallig. De ene dag was het 30 graden en liep ik in een T-shirtje, maar de volgende dag was het 15 graden met regen.

Hoogtepunten

 • New York Public Library
 • Central Park
 • Times Square
 • Empire State Building
 • Columbus Circle Fountain
 • Ground Zero
 • MoMa
 • Rockefeller Center
 • SoHo
 • Madison Square Garden
 • Battery Park
 • Staten Island Ferry
 • Statue of Liberty
 • Brooklyn Bridge
 • Grand Central Terminal
 • Guggenheim Museum
 • Metropolitan Museum of Art
 • Carrie’s house, Sex and The City (66 Perry Street)
 • Dash Store van de Kardashians (SoHo)
 • Barneys
 • Fifth Avenue
 • M&M Store (Times Square)

DSC02369

DSC02379

DSC02405

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Read more: 

twitter 3

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.