Phuket

thumb

Phuket is een eiland in de provincie Phuket in Thailand. Het is qua oppervlakte het grootste eiland van Thailand. Op het eiland liggen veel stranden die populair zijn bij vakantiegangers. Het eiland bestaat voor zeventig procent uit bergen en om het eiland heen liggen nog tientallen kleine eilandjes. Vanaf Bangkok namen we het vliegtuig naar Phuket, dat duurt ongeveer een uurtje. Vrienden van ons waren in Maleisië, kwamen voor de gezelligheid ook een paar dagen naar Phuket! We waren van 13 tot 17 augustus in Phuket en we verbleven in Patong, echt een vreselijk toeristisch stadje. Het was er heel druk en overal liepen hoeren en verkopers. Zo toeristisch hadden we Thailand nog niet gezien, maar we hebben het wel heel gezellig gehad. We hebben vooral bij het strand gelegen en verder hebben we een kabelbaantocht gedaan Flying Hanuman. Dat was echt superleuk, het waren allemaal kabelbanen tussen hoge bomen in de jungle. De laatste dag hebben we een scooter gehuurd om het eiland een beetje te verkennen.

Shoppen
Er zijn ontzettend veel toeristenwinkels in Patong. Het vervelende is dat je elke meter word aangesproken door verkopers of je iets uit hun winkel wil kopen. Op een gegeven moment heeft mijn vriend een shirt gekocht met “No, I don’t want a f*cking tuk tuk, massage or suit” erop, maar het had weinig effect. Er is wel een groot winkelcentrum in Patong, de Jung Ceylon. Het is er wel prijzig voor Thaise begrippen, de prijzen waren zoals in Europa. Op Tripadvisor hadden we opgezocht welke winkel goed stond aangeschreven voor het laten maken van een maatpak. Uiteindelijk heeft mijn vriend drie pakken gekocht bij Magnifique Tailor.

Eten
Er zijn veel Thaise en Europese restaurants, niet heel authentiek. Ook zijn er grote concerns, zoals Subway en Burger King. Ik weet niet wat er met het eten in Phuket was, maar Menno en Nicole zijn er ziek geworden en Daan en ik hebben ook last van onze buik gekregen!

Transport
Vanaf het vliegveld hadden we een taxi genomen voor 800 baht, maar je kon ook met een minivan voor 150 baht per persoon. Dat is stukje goedkoper dus, maar je moet dan wel eerst wachten op tien anderen die ook meegaan in de bus. In Patong zelf kun je alles lopend doen, maar er zijn veel scooters te huur. We hadden voor € 5,- een scooter gehuurd om het eiland mee te verkennen. Halverwege werden we aangehouden, omdat het een motor bleek te zijn en we hadden geen motor rijbewijs. Bijna alle toeristen die langsreden moesten een boete van 500 baht (€ 12,50) ter plekke betalen, daarna mochten we weer doorrijden. Bij toeristeninformatie winkeltjes liggen allemaal flyers met activiteiten en excursies die je kunt boeken. Voor excursies word je altijd opgehaald met een minibusje bij je hotel, echt heel goed geregeld.

Weer
We hadden erg geluk met het weer, omdat het aan de kant van Phuket in augustus regenseizoen is. We hebben de eerste dag een paar druppels gehad aan het einde van de middag en de rest van de dagen was het helemaal droog. Er waren af en toe wel wolken, maar die waren alleen maar lekker omdat de brandende zon zo heet was. Het was erg warm, ook in de schaduw.

Uitgaan
Het uitgaanscentrum in Patong bevindt zich vooral op Bangla Road. Er zitten daar erg vreemde barretjes met veel Thaise hoeren en strippers. De weg is ’s avonds erg druk. We hebben wel in een leuke bar met livemuziek en zonder hoeren gezeten, Monsoon genaamd. We zijn ook naar een grote club Tiger geweest. Daar zijn beneden allemaal paaldanseressen, maar boven zit gewoon een discotheek die op zich wel normaal is met jong publiek. Op Bangla Road liepen opvallend veel sekstoeristen en oudere stelletjes rond.

Hoogtepunten
• Flying Hanuman
• Big Buddha
• Bangla Road
• Phrom Thep Cape

2 bangla road

3 bangla road

4 flying hanuman

5 flying hanuman

7 phrom thep

10 phuket big buddha

11 phuket phrom thep cape

12 phuket

13 phuket benzinepomp

14 phuket scooter rijden

15 phuket massage suit tuk tuk

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.