Portugese pastéis de nata

In het buitenland probeer ik altijd een lokale delicatesse om te kijken of ik het lekker vind. Toen ik naar Lissabon ging, was ik erg benieuwd naar het Portugese eten want ik had er nog nooit iets over gehoord. Ze bleken veel vis te eten zoals in de meeste steden die aan het water liggen, maar er was nog iets wat overal te koop was: pastéis de nata. Dit is een beroemde lekkernij uit Portugal, ook wel bekend als pastéis de Belém. Ik vond het lekker!

De pastéis de nata is een warm geserveerd mini taartje, met pudding erin. Deze pudding deed me een beetje denken aan crème brûlée of crema catalana. Perfect voor bij de koffie, thee of gewoon om vlak voor de lunch te eten zoals wij deden!

Heb jij dit wel eens gegeten?

 

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.