Prinseneilanden

14 prinseneilanden

Wanneer je een stedentrip naar Istanbul maakt is het leuk om ook een kijkje te nemen op de Prinseneilanden. Deze eilanden maken deel uit van Istanbul en liggen op ongeveer een uur varen. Je kunt voor drie lira (€ 1,10) een kaartje kopen voor de boot. Vroeger waren de eilanden verbanningsoorden voor Byzantijnse prinsen, maar vandaag de dag is het vooral een vakantieoord voor rijke inwoners van Istanbul. Op de eilanden rijden geen auto’s, je kunt je alleen vervoeren per paard, koets of fiets. Dat en de mooie grote huizen maken de eilanden heel bijzonder.

Toen wij in Istanbul waren namen we ook de tijd om een van de eilanden te bezoeken. Na een lange boottocht zijn we het eiland te voet gaan verkennen. We liepen een heel stuk de berg op en gingen op avontuur in de verlaten straatjes met leegstaande huizen. In de zomermaanden wonen er zo’n 40.000 mensen op het eiland, maar in de wintermaanden verblijven er nog maar 6.500. De huizen waren erg mooi en groot, maar sommige huizen waren ook heel erg vervallen. Het viel ons gelijk op dat een groot deel van de huizen onbewoond was. Af en toe zagen we mensen in de straten lopen, maar vooral katten en zelfs paarden liepen los op straat tussen de huizen.

1 prinseneilanden

2 prinseneilanden

3 prinseneilanden

3a prinseneilanden

4 prinseneilanden

5 prinseneilanden

6 prinseneilanden

7 prinseneilanden

8 prinseneilanden

9 prinseneilanden

10 prinseneilanden

11 prinseneilanden

12 prinseneilanden

13 prinseneilanden

15 prinseneilanden

16 prinseneilanden

17 prinseneilanden

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.