Saint-Tropez

4 beach st. tropez

Echte glitter en glamour vind je natuurlijk in Saint-Tropez. Maar je vindt er vooral ook grote jachten, een azuurblauwe zee en veel botox. Ik beeld me in hoe filmsterren als Brigitte Bardot er in de jaren zestig hun zomer doorbrachten.

Shoppen
Je kan erg goed shoppen in Saint-Tropez vooral als je een flinke portemonnee hebt. In de winkels vind je grote merken als Chanel. Als je goed oplet, is het niet alleen de kleding van Chanel die je tegenkomt. Op een avond zat ik zomaar opeens naast de enige echte Karl Lagerfeld te dineren. Oké, niet letterlijk naast hem maar hij zat wel een paar tafels verderop. Good enough! In de winter is het trouwens niet heel happening in de kustplaats, want de meeste winkels gaan dan dicht.

Eten
Er zijn veel restaurants in Saint-Tropez, van goed tot het beste van het beste. Het dorp heeft allemaal leuke terrasjes dus je kunt rondlopen tot je het restaurant hebt gevonden waar je wilt gaan dineren. Natuurlijk zijn er veel vis restaurants te vinden in dit vissersdorp.

Transport
In Saint-Tropez kun je het beste alles te voet of met de auto doen. In het dorp zelf kun je gewoon rondwandelen, maar als we naar een strand gingen, bijvoorbeeld Plage de Pampelonne, gingen we met de auto. Het is in het dorp zelf erg druk, er rijden veel auto’s. Het is dan ook erg moeilijk om een parkeerplaats te vinden.

Weer
Het was augustus dus het was erg warm aan de Franse zuidkust. Ik denk dat het tussen de 35 en 40 graden was. Overdag gingen we meestal op het strand relaxen en aan het einde van de middag het dorp in om wat te winkelen en daarna gezellig te eten.

1 Ramatuelle Frankrijk

2 La Sauvageonne St

3 St. Tropez jacht

5 vineyard st. tropez france

6 port of st. tropez

7 harbour st. tropez

8 harbour st. tropez

9 st. tropez

10 shopping st. tropez

11 st. tropez

12 st. tropez wedding

 

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.