Travel movie: Singapore, wolkenkrabbers en heel veel eten!

Het is alweer een tijdje geleden dat we in Singapore waren, maar de video is eindelijk af! Na onze reis door Australië maakten we een tussenstop in Singapore van drie dagen. Ik heb een tante in Singapore wonen en daar gingen we logeren.

Ik vond Singapore echt een super leuke stad en dat kwam vooral omdat de familie ons kennis liet maken met al het eten wat er te krijgen is. Ze koken daar eigenlijk niet omdat er overal zoveel eten te krijgen is. We gingen naar zogenaamde hawker markets met allemaal verschillende eettentjes. Dit zijn oorspronkelijk straattentjes maar om het hygiënischer te maken zijn ze allemaal bij elkaar in hawker markten gezet. Als we niet met locals waren hadden we hier waarschijnlijk niet zoveel gegeten.

Ook lieten ze ons zien waar hun family club was, waar ze gingen winkelen en dineren en natuurlijk Marina Bay. De rest van de tijd hebben we zelf rondgelopen en het was daar niet normaal heet! Af en toe gingen we even zitten om bij te komen.

Feitje: ik ben hier 19 weken zwanger! Omdat ik in Singapore geweest was, moest ik terug in Nederland een Zika-test doen omdat ik wel geprikt was door muggen. Gelukkig was er niks aan de hand.

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

2 Comments
  1. Wat leuk om te lezen! Wij zijn ook naar een hawker centre gegaan om te eten en inderdaad, zonder een local óf te weten wat je moet kiezen, is het nog best lastig. Wij hebben gewoon iets gekozen. Ik had geen geluk, want mijn eten was héél heet. Later hebben we gewoon nog iets besteld en gevraagd wat niet heet was en bestelde ik een heerlijk gerecht met groente.

    1. Interessant he, zo’n hawker centre en ook super goedkoop! Gelukkig kan ik goed tegen heet eten 🙂 Later gingen we er ook zelf heen om ‘random’ dingen te bestellen die er lekker uitzagen op de plaatjes. Soms met succes en soms niet haha

Leave a Reply

Your email address will not be published.