Valencia

1 swimming valencia beach

Mijn vader woont voor een half jaar in Valencia. Hij is vervroegd met pensioen en het leek hem leuk in Valencia, dus waarom niet? Natuurlijk maakte ik hier gebruik van en boekte ik een mini vakantie naar deze stad. Hij verbleef in het huis van een Spaanse vriend in het dorpje Almassera, vlak buiten Valencia.

Mijn vader was daar al met mijn oma en mijn broertje. Ik had mijn vriend ook meegenomen, een gezellige boel dus met de familie. Ik kwam erachter dat Valencia de perfecte locatie is voor een zomerse stedentrip, het ligt namelijk aan het strand. We hebben ons goed vermaakt met zwemmen, shoppen en we hebben zelfs een WK wedstrijd van het Nederlands elftal gekeken in een oranje café. Die hebben ze blijkbaar ook in Valencia. Ik wilde graag langer in Valencia blijven maar ik moest weer aan het werk.

Shoppen
Natuurlijk ben ik gaan winkelen in Valencia. De eerste dag met mijn familie en de volgende dag met mijn vriend. De winkelstraten liggen voornamelijk rondom metrostation Colon. Hier zijn alle grote winkelketens als H&M, Zara en Pull & Bear te vinden. Gelukkig waren alle grote winkels tot laat in de avond open. Er is ook een grote food markt, die is tot twee uur ’s middags geopend. Op zondag zijn de markt en veel kleine winkels gesloten.

Eten
Ik ben gek op Spaans eten, zoals paella. Ik had van te voren op internet gezocht naar een restaurant waar ik lekkere paella kon eten, zodat ik niet ter plekke hoefde te zoeken. Zo kwam ik terecht bij restaurant Almudin. Een leuk schattig restaurantje met heerlijke paella. Er zijn veel terrassen te vinden in Valencia, de keuken gaat alleen vaak pas rond acht uur ’s avonds open.

Transport
In het centrum van Valencia is alles makkelijk lopend te bereiken. De metro is een goed alternatief voor langere afstanden. Ik zag ook dat veel toeristen een fiets hadden gehuurd om de stad te verkennen. Wij hadden zelf een auto gehuurd, omdat we vlak buiten het centrum zaten. Achteraf gezien was dit niet nodig geweest omdat we makkelijk overal met de metro hen konden. Er waren wel veel parkeergarages, maar het is geld verspilling om het centrum in te gaan met de auto.

Weer
Op 3 juli kwam ik in Valencia aan. Het was midden in de zomer en bloed heet. Overdag was het zo heet dat we alleen maar in de zee wilden zwemmen. Op een gegeven moment was het wel 42 °C.

4 valencia

2 valencia shopping

5 valencia

6 valencia port

7 valencia street

8 valencia fountain

9 valencia beach

10 valencia palm trees

11 valencia palm trees

12 valencia architecture

13 valencia street

14 valencia square

16 valencia romance

17 valencia terrace

18 valencia square

19 valencia spain

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.