De beste verhuistips voor Amsterdam

Verhuizing Amsterdam

De tickets zijn geboekt en aankomende zomer gaan wij door omstandigheden (kom ik later op terug) weer terug verhuizen naar Amsterdam! Stiekem heb ik wel heel veel zin om weer naar huis te gaan. Want hoe mooi Australië ook is, ik begin Amsterdam, mijn familie en vrienden toch wel te missen. Dat betekent dat er opnieuw een grote verhuizing aan zit te komen.

Anderhalf jaar geleden kocht ik een huis in de Pijp en heb ik dat helemaal naar mijn smaak ingericht met nieuwe meubels. Een half jaar geleden heb ik het huis tijdelijk verhuurd om naar Australië te gaan en heb ik al mijn spullen opgeslagen in een berghok. Nu ik weer terug ga, moet alles weer het appartement in op drie hoog.

Omdat ik in korte tijd zo vaak verhuisd ben, weet ik nu gelukkig hoe ik dat het best aan kan pakken aankomende zomer. Dit zijn mijn verhuistips om een verhuizing in Amsterdam zo soepel mogelijk te laten verlopen!

1. Arriveer tussen zeven en acht uur ‘s ochtends op je nieuwe adres

Je hebt niet alleen meer aan je dag als je vroeg begint, maar er zit ook een logistieke reden achter. Heb je namelijk een bus met al je spullen? Dan wil je deze het liefst zo dicht mogelijk bij je nieuwe huis parkeren zodat je niet te ver hoeft te lopen met alle spullen. Tussen zeven en acht uur ‘s ochtends vertrekken veel mensen in Amsterdam met de auto naar hun werk. Dat betekent dat er veel parkeerplaatsen vrij komen die rond negen uur weer bezet raken door mensen die juist Amsterdam binnenkomen met de auto. Voor mij heeft deze truc tot nu toe elke keer gewerkt in de Pijp.

2. Bereid je goed voor op de verhuizing

Dit klinkt misschien heel logisch maar bij mijn eerste verhuizing had ik ‘wat losse spullen’ liggen waarvan ik dacht ze nog wel even in te pakken op de verhuisdag zelf. Spullen zoals keukenapparatuur, schoenen en badkamerartikelen. Uiteindelijk ben ik op de verhuisdag zelf nog een paar uur bezig geweest om deze spullen te verzamelen en in te pakken. Je kunt het best een paar weken van tevoren al beginnen met de voorbereiding met gebruik van deze verhuischecklist.

3. Huur een verhuislift

Als je niet op de begane grond woont, kun je het best een verhuislift huren. Ik woon op drie hoog en maak daarom altijd gebruik van een verhuislift. Mijn meubels passen nauwelijks door het trapgat en als ik daar al aan zou beginnen zou ik de hele dag bezig zijn met sjouwen. Je moet namelijk ook alle dozen nog een voor een naar boven tillen. Met een verhuislift staat alles binnen een uurtje boven.

4. Schakel wat handige mensen in

Als eenmaal alles binnen is, heb je al je spullen op zeer weinig Amsterdamse vierkante meters staan. Niemand wil in zo’n troep zitten en om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen heb je wat handige mensen nodig die je helpen met verven, meubels in elkaar zetten en elektronica aansluiten. Je kunt zelfs een klusjesman inhuren om dit voor je te fixen. Zo kun je zo snel mogelijk settelen en je lekker thuis voelen.

Heb jij nog tips om een verhuizing makkelijker te laten verlopen?

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.