De voor- en nadelen van een bezoek aan de Plitvicemeren

Plitvice

De Plitvicemeren in Kroatië staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het nationaal park heeft 16 meren met daartussen 90 watervallen. Het is dus zeker iets wat je van je bucketlist af moet strepen. Er zitten wel een aantal voor- en nadelen aan de Plitvicemeren die tegen je elkaar af kunt wegen voordat je erheen gaat.

Voordelen (waarom je wel naar Plitvice moet gaan)

Er zijn een aantal redenen om wel naar Plitvice te gaan. Ten eerste kun je het zeker niet overslaan als je toch al in Kroatië een roadtrip aan het maken bent. Al helemaal niet als je een werelderfgoed bucketlist aan het afwerken bent.

Ten tweede kijk je je ogen uit in als je in Plitvice bent, want de watervallen en de meren zijn prachtig. Ik heb nog nooit zoveel watervallen bij elkaar gezien en het water van de meren zag er beeldschoon uit. Zelfs al was het bewolkt op de dag dat ik er was, Plitvice was echt een plaatje om te zien. Moet je nagaan hoe het eruit ziet als het zonnig is.

Nadelen (waarom je niet naar Plitvice moet gaan)

Aan het natuurschoon ligt het zeker niet maar be prepared als je naar Plitvice gaat want de menigte met mensen is namelijk eindeloos! Je loopt over allemaal kleine bruggetjes en de drukte is nog erger dan in de Kalverstraat op zaterdag. En je kunt je wel voorstellen hoeveel opstoppingen er ontstaan als iedereen ook nog foto’s gaat maken.

Ik had wel verwacht dat het druk zou zijn, daarom stond ik om kwart over 7 ‘s ochtends al bij de ingang. Het was toen nog erg rustig, maar een paar uur later werd het drukker en rond 11 uur wilde ik weg omdat het te druk was. Ik had gelukkig de hele route al gelopen dus ik heb niks gemist. De drukte was echt een enorm nadeel aan Plitvice want door alle mensen en irritaties zag je de natuur niet meer.

De foto’s die hieronder staan zijn vroeg in de ochtend gemaakt toen het nog rustig was en een aantal zijn gemaakt op een manier dat er geen mensen op stonden. Dus het geeft in dat opzicht een beetje een vertekend beeld. Maar het ziet er wel geweldig uit toch?

Plitvice
Plitvice
Plitvice
Plitvice
Plitvice
Plitvice
Plitvice
Plitvice
Plitvice
Plitvice
Plitvice
Plitvice

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.