Wandelen op de kasteelmuur van Dubrovnik

Het oude gedeelte van Dubrovnik ligt binnen een muur. Binnen de kasteelmuur van Dubrovnik woonden vroeger zo’n 4000 mensen. Tegenwoordig wonen er nog maar rond de 600 mensen en is de rest van de appartementen gericht op toerisme.

Kasteelmuur

Er zijn maar drie plekken in de kasteelmuur waar je Old Town kunt verlaten. Je kunt ook een wandeling maken op de kasteelmuur. Voor ongeveer 15 euro kun je een heel rondje lopen op deze muur. Onderweg heb je prachtige uitzichten en kom je langs leuke terrasjes waar je wat kunt drinken.

‘S ochtends is het meestal erg druk op de muur omdat het dan nog wat koeler is. Het traplopen kan namelijk best zwaar zijn. Als je ‘s middags gaat dan is het wat rustiger maar dan heb je dus wel kans dat je in de volle zon verbrandt.

Kasteel

Met hetzelfde kaartje kun je ook een bezoek brengen aan het kasteel dat net buiten de muren van Dubrovnik ligt. Dit weten veel mensen niet, maar het  is zeker de moeite waard want je hebt hier een mooi uitzicht over de stad.

Wat vind jij van Dubrovnik?

Laura Saija

Hi, I'm Laura from Amsterdam. I currently live in Australia with my boyfriend for at least a year. Read all about my travels on glampacker.nl! x Laura

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.